top of page

Форнальський Ігор Володимирович.

Народився 30 жовтня 1982 року в с. Нагоряни, Заліщицького району, Тернопільської області в селянській родині.

Навчався в Нагорянській ЗОШ  І – ступеня та Нирківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Закінчив Бучацьке училище і здобув професію шофера.

Служив у секретних військах у Десні, а згодом - сержантом у Борисполі.

У лютому 2015 року отримав повістку в рамках п’ятої мобілізації. Пройшов спеціальні навчання (тактичні та практичні) на Рівенському полігоні. Згодом був відправлений у зону проведення АТО. Пройшов шлях від механіка до сержанта роти. На даний час знаходиться в с. Красногорівка, недалеко від с. Піски (6 км від Донецька).

Швед Микола Володимирович.

Уродженець с. Нирків. Народився 31 січня 1995 року. Неповну середню освіту здобув в Нирківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Після 9 класу школи вступив у вище професійне училище м. Заліщики, де навчався 3 роки.

Після закінчення училища у 18- річному віці (2013 рік) вирішив служити за контрактом.

Вже з перших днів проведення АТО був відправлений на Схід. Брав участь у багатьох боях, зокрема, під Луганськом. Був поранений.

Одружений, виховує сина.

 

Сиванич Іван Богданович.

Народився 7 червня 1993 року в селі Нагоряни. Спочатку навчавя у на горянській початковій школі, а потім у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Ниркова. Коли закінчив 9 клас, вирішив здобути професію «муляр-штукатур» у Товстенському ліцеї. Потім у 2011 році був призваний до армії і служив в м. Севастополі у морському флоті. І за час служби, яка тривала 1 рік отримав військове звання   «Старший матрос». Як прийшов з армії, працював в с. Торське на заправці охоронцем.

У зв’язку з окупацією України російськими військовими і веденням гібридної війни проти України Івана знову призвали до армії. 29 січня 2015 року він вирушив на Яворівський полігон, що знаходиться у Львівській області,де пробув на військових навчаннях місяць, а потім був направлений у м. Чернівці до військової частини. Потім був відправлений на перепідготовку у військову частину, що знаходиться в Харківській області м. Чугуїв. І від квітня Іван перебуває на війні у Луганській області. А 2 серпня Іван був нагороджений Грамотою «За рішучість, патріотизм та високі бойові якості».

Гоменюк Микола Миколайович.

Народився 2 червня 1993 року в с. Нагоряни. Навчався в Нагорянській ЗОШ      І ступеня, потім – в Нирківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Продовжив навчання у Заліщицькому ВПТУ, спеціальність – оператор комп’ютерного набору.

Після отримання диплому відбував службу в армії, в залізно дорожніх військах ( м. Дніпропетровськ).

Виховувався в простій селянській родині. Мати, Гоменюк Надія Тимофіївна, працювала нянею в Нагорянському дитячому садочку; батько Гоменюк Микола Іванович, працював шофером в колгоспі.

Микола добровільно забажав взяти участь у проведенні АТО. 5 лютого 2015 року був відправлений на навчання в Дніпропетровській області, Новомосковський район, смт. Гвардійськ.

Зараз служить в зенітно – ракетних військах, перебуває в зоні проведення АТО.

Данилишин Іван Васильович.

Народився 16 липня 1980 року в селянській сім'ї. Мати Ганна працювала дояркою в місцевому колгоспі, а батько Василь – трактористом.

Навчався в Нагорянській ЗОШ І ступеня (перша вчителька Микитин Ганна Петрівна), згодом – у Нирківській ЗОШ І – ІІІ ступеня. Освіту продовжив у Товстенькому СПТУ №22, де здобув професію будівельника та шофера.

Військову службу проходив у Бердичівському танковому полку. Після демобілізації працював у колгоспі.

10 лютого 2015 року Іван отримав повітку у рамках п’ятої хвилі мобілізації. Навчання проходив на Рівенському полігоні. Згодом був відправлений у зону проведення АТО. Виконуючи завдання, перебував у  Дніпродзержинську, Артемівську, Миронівську, Красноармійську. Зараз служить в 14 механізованій мотострілковій бригаді в секторі С.

Буньовський Богдан Павлович.

Народився 5 липня 1960 року в с. Нирків. Неповну середню освіту здобув у ЗОШ І-ІІ ступеня с. Ниркова, 10-11 класи – ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Устечко.

Закінчив Заліщицький аграрний технікум ( спеціальність – агроном). Служив в армії з 1978 по 1980 рр.

З 07. 09. 2014 перебував у зоні АТО ( смт. Щастя, Луганська область) як доброволець батальйону «Айдар», першоступнева рота. Отримав статус учасника бойових дій. Одружений, дружина – Стахира Ярослава Михайлівна, син – Стахира Василь Богданович.

Є членом Заліщицької «Самооборони» (волонтер).

bottom of page